Visites guiades al pou de gel de Solsona

El pou es va utilitzar del segle XVII al XIX i va servir per emmagatzemar el gel obtingut del riu Negre o del pou natural de la Bòfia, al massís del Port del Comte

El pou de gel de Solsona
El pou de gel de Solsona Turisme de Solsona
10 de juliol del 2019

Fa uns dies, us parlàvem de la història de la nevera a casa nostra i de la importància que van tenir els pous de gel, unes construccions que permetien conservar la neu que es produïa de manera natural quan baixaven les temperatures. Un dels que encara es conserva i pot visitar-se és el de Solsona, un pou de gel situat a l'entrada de la ciutat que servia per emmagatzemar el gel obtingut del riu Negre o del pou natural de la Bòfia, al massís del Port del Comte. El pou, que es va utilitzar del segle XVII al XIX (la primera notícia documentada d’aquest pou data del 1683), té una estructura de planta circular coberta amb una cúpula i té unes dimensions de 8 metres de diàmetre i 9,4 metres de profunditat.

Una de les millors maneres de conèixer el pou i la història de la producció de gel és gaudint d'una de les visites guiades que s'hi organitzen. Tenen una durada d'una mitja hora, i a l’agost es fa visita diària a les 12.30 h i a les 19.30 h els divendres, dissabtes i diumenges. Durant la resta de l'any es poden fer els dissabtes, a les 12.30 i a les 19.30 h, i els diumenges, a les 12.30 i a les 13 h, amb ampliació de visites els dies festius i ponts. El preu general de les visites és de 3 €. En teniu més informació al web de Solsona Turisme.