Visites nocturnes a la muralla de Montblanc

Aquest estiu, la capital de la Conca de Barberà torna a organitzar unes rutes guiades entre els murs llegendaris on Sant Jordi va matar el drac

Un tram de la muralla de Montblanc, de nit
Un tram de la muralla de Montblanc, de nit © La General Fotogràfica
19 de juliol del 2019

Passejar en silenci, sota la llum de la lluna i acaronats per la brisa una nit d’estiu, entre els murs llegendaris on Sant Jordi va matar el drac i per algunes parts de la muralla il·luminada, majestuosa, que 700 anys després encara protegeix la vila de Montblanc. Aquest és un dels moments màgics que la ciutat vol compartir aquest estiu amb els visitants, a través de la visita guiada nocturna a aquesta joia construïda al segle XIV per ordre de Pere el Cerimoniós i protagonista de la llegenda més romàntica de casa nostra.

La visita guiada nocturna dels divendres de juliol i agost a la muralla és un èxit any rere any. Un guia acompanya els assistents pels racons més històrics de la vila de la Conca de Barberà, partint de la plaça de Sant Francesc, des d’on es veu el primer tram de muralla il·luminat. Després, es puja a la torre de Pere III, des d'on es gaudeix d’una vista magnífica sobre la ciutat i les poblacions veïnes. A continuació, es creua el pas de ronda, que connecta les torres de Sant Jordi i de Sant Francesc, i després es passeja pels atractius principals del Montblanc medieval, com l’església de Sant Miquel -que va acollir la celebració de fins a tres Corts Catalanes, al segle XIV-, la plaça Major, el call jueu o l’església gòtica de Santa Maria, coneguda com 'la catedral de la Muntanya'. La visita acaba amb un refrigeri en un dels establiments de la vila.

Visites diürnes
Des de l'estiu passat, la muralla també pot visitar-se de dia en un recorregut lliure i senyalitzat, en dies feiners.

Més informació al web de l'Ajuntament de Montblanc.