Xavier Vinader, periodista. Contra la guerra bruta

SÀPIENS i Cementiris de Barcelona us conviden a la projecció del documental sobre un periodista excepcional

Xavier Vinader
Xavier Vinader
22 de gener del 2018

La Transició encara amaga històries molt fosques. Un dels periodistes que va intentar donar llum a aquest període va ser Xavier Vinader, que va investigar les actuacions de l'extrema dreta espanyola i les seves connexions amb els serveis secrets, la policia i les clavegueres de l'Estat.

Dirigit per Xavier Montanyà i produït per Antàrtida Produccions i TV3, el documental ‘Xavier Vinader, periodista. Contra la guerra bruta' ressegueix la trajectòria d'aquest referent del periodisme d'investigació, un gènere que, en les seves paraules, "té a veure amb alguna cosa que s'està amagant, que té importància social, i a la qual val la pena seguir la pista; és anar per davant de la policia i dels jutges". Aquesta capacitat li va permetre escriure sobre els draps bruts de la convulsa situació política del moment, però al final va derivar en problemes legals i, fins i tot, l'exili, convertint-lo en el primer exiliat i pres de la democràcia.

L'acte, que serà presentat per Clàudia Pujol, directora de SÀPIENS, tindrà lloc el dijous 1 de febrer, a les 19 h, al Museu d'Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3. Barcelona). L'acte és gratuït, però si voleu venir heu de confirmar assistència trucant al 93 484 19 20.