XII Jornades d'Història al monestir de les Avellanes

Els dies 13 i 14 de juliol, una nova edició d'aquestes jornades tractarà les regles i regulacions en el món monàstic medieval a l'antiga abadia agustiniana

XII Jornades d'Història de l'Església i la Religiositat
XII Jornades d'Història de l'Església i la Religiositat Monestir de les Avellanes
4 de juliol del 2023

Des de fa més d'una dècada, el monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes acull les Jornades d'Història de l'Església i la Religiositat, una trobada que ja s'ha consolidat com un espai de referència en els estudis d'història de l'Església i que, any rere any, aplega professionals de països i universitats d'arreu. Aquest 2023, les jornades arriben a la seva dotzena edició, tindran lloc els dies 13 i 14 de juliol i se centraran en la temàtica de l'organització interna i externa de les comunitats monàstiques i en l'obediència i la desobediència als monestirs medievals.

Sota el títol Regles i regulacions al món monàstic medieval, al llarg d'aquestes dues jornades se celebraran conferències, debats i activitats culturals de divulgació científica relacionats amb la temàtica principal. En destaquen una visita guiada al jaciment arqueològic del Bovalar i als monestirs de Nostra Senyora dels Àngels d'Avinganya i Santa Maria d'Escarp, i el ja popular Sopar Medieval al claustre del monestir, que enguany arriba a la desena edició i que explorarà la cuina de la Canònica de la catedral de Tarragona. Amenitzarà la vetllada un concert nocturn amb el grup Ilerda Antiqua, que recuperarà música monàstica medieval catalana.

Podeu consultar el programa complet i inscriure-us a les Jornades al web del monestir de les Avellanes.


Informació pràctica