En quina peça clàssica s'inspira l'himne de la Lliga de Campions?
La música de la 'Champions' és un arranjament de 'Zadok, el sacerdot', un dels quatre himnes de coronació que Händel va compondre per a Jordi II

Què tenen en comú Händel i Jimi Hendrix? Van viure sota el mateix sostre —en èpoques diferents— al londinenc carrer de Brook i la seva música fa posar-se dempeus. Diu la llegenda que durant l’estrena de l’oratori 'El Messies' l’any 1743, el rei britànic Jordi II va alçar-se durant els cors de l’Al·leluia, empès per l’emoció. Les regles del protocol van generar una reacció en cadena: si el rei estava dempeus, la resta d’assistents no podien estar asseguts. Des d’aquell dia, el públic sempre s’alça quan sona la celebèrrima peça.
Tot i que Händel és un dels compositors britànics més famosos, era alemany de naixement, com el mateix rei Jordi II —un Hannover. El poc interès dels súbdits britànics en l’òpera van fer d’ell un especialista en oratoris. És, de llarg, el compositor que s’ha interpretat més vegades als populars Proms de Londres, un festival per acostar la música clàssica al públic impulsat durant l’època victoriana, i que encara gaudeix de molt bona salut. Tan bona com la música de Händel, que continua viva al segle XXI en llocs tan improbables com els estadis de futbol: l’himne de la Lliga de Campions és, de fet, un arranjament de la peça de 'Zadok, el sacerdot', un dels quatre himnes de coronació que va compondre per a Jordi II. Música alemanya feta a Anglaterra per a un esport internacional. Ben jugat, Händel.
Us convidem a escoltar El Messies, de Händel. Va ser en sonar els cors d'Al·leluia de la peça que el el rei britànic Jordi II va alçar-se, empès de l'emoció. A partir de llavors, el públic sempre s'alça en sentir-la.
Comentaris