OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Preguntes i respostes

Per què Louis Armstrong va actuar tres vegades en un dia a Barcelona?

Tot i haver-se negat, el trompetista va canviar d'opinió després que li servissin una paella "amb molt d'arròs"

Marta Solé
Louis Armstrong tocant la seva trompeta el 1953
Louis Armstrong tocant la seva trompeta el 1953 Wikimedia Commons

Barcelona va celebrar l'any 2015 una efemèride amb relativament poc ressò, tret d’un concert commemoratiu al Jamboree: el 60è aniversari de la visita de Louis Armstrong. 'Satchmo' i els seus All Stars havien de tocar al Windsor els dies 22 i 23 de desembre del 1955 en doble sessió.

Els músics arribaven procedents de Roma, on la mala climatologia va obligar a suspendre els vols i la primera de les dues actuacions, que eren les úniques programades a tot l’Estat. Dos dies abans de Nadal, Armstrong aterrava al Prat i el seu mànager li feia saber que haurien de recuperar almenys una de les dues actuacions que no havien ofert el dia anterior: “Tres actuacions en un mateix dia! Ni parlar-ne!”, etzibà el trompetista. Alguna cosa va passar, però, que el va fer canviar d’idea. Què va ser? Ni més ni menys que una paella que li van servir “amb molt d’arròs” després de la primera actuació, tal com recull la crònica de 'La Vanguardia' de l’endemà.

Entrevista a Louis Armstrong publicada a La Vanguardia el 24 de desembre de 1955

Els enregistraments dels concerts, al mercat de Sant Antoni
Però aquí no acaba la història. Mig segle després, Jordi Pujol —un altre Jordi Pujol, propietari d’una discogràfica— va trobar en unes cintes comprades al mercat de Sant Antoni els enregistraments d’aquells concerts èpics, que van fer volar barrets a un Windsor ple a vessar amb un públic eufòric. Qui en vulgui saber més, que busqui 'Conciertos en el Windsor', editat per Fresh Sound. Una autèntica joia de la nostra història musical.

Subscriu-t'hi

Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Els catalans de Felip V

Descobrim qui van ser els homes de negocis més importants de la Catalunya borbònica

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto