OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Preguntes i respostes

Què significa el mite de la caverna?

Segons aquesta al·legoria de Plató, els éssers humans vivim encadenats en una cova, veient dansar ombres que els nostres sentits perceben com la realitat

Àlex Novials
Gravat del 1604 que representa el mite de la caverna
Gravat del 1604 que representa el mite de la caverna

A molts mitjans de comunicació i a tertúlies és habitual escoltar expressions que remeten al mite de la caverna. Es refereixen a una història que va fer cèlebre Plató, segons la qual els éssers humans vivim encadenats en una cova, veient dansar ombres que els nostres sentits perceben com la realitat. Només el camí del coneixement ens permet sortir de la foscor de la cova per contemplar la veritat lluminosa que es troba en el món de les idees.

Plató va ser un pensador molt influent a la Grècia de fa 2.400 anys, deixeble de Cràtil i de Sòcrates, va ser el mestre d'Aristòtil i va deixar una gran obra escrita, a diferència dels seus coetanis. A ‘La República' va escriure la seva versió d'un estat ideal, i a ‘El Banquet' ens ensenya a distingir les diverses formes que pren l'amor.

Els seus textos normalment prenen la forma de diàlegs entre un mestre i un alumne, en els quals es fan preguntes i s'exposen les respostes. Un pensador global i didàctic que segueix estant de plena actualitat.

Subscriu-t'hi

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Anatomia d'un cop d'estat

Per què va triomfar l'alçament de Miguel Primo de Rivera?

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto