OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any per poc més de 3 € al mes!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Preguntes i respostes

Quin filòsof i teòleg medieval era conegut com el 'Bou Mut'?

Pel seu caràcter reservat, els companys d'universitat de Tomàs d'Aquino el consideraven ximple. Per això, i perquè feia una mida considerable, van posar tal malnom a qui seria un dels filòsofs i teòlegs més importants de l'escolàstica cristiana

Àlex Novials
Retrat de Tomàs d'Aquino de Carlo Crivelli de l'any 1476
Retrat de Tomàs d'Aquino de Carlo Crivelli de l'any 1476 National Gallery / Wikimedia Commons

El jove Tomàs, fill d’un noble sicilià, es va fer monjo dominic i va anar a estudiar a la càtedra de teologia de la Universitat de París el 1245, quan tenia vint anys. Com que tenia un caràcter reservat, no participava gaire en les discussions de classe, però els companys no el consideraven tímid, sinó que creien que era ximple, ja que en aquell temps era freqüent que als fills de casa bona els col·loquessin a la universitat, fins i tot si no eren gens intel·ligents. Per això li van posar el malnom del 'Bou Mut', que feia referència també a la seva bona mida. 

Un dels filòsofs i teòlegs més importants de l'escolàstica cristiana
Amb el temps, aquell nano curtet es va convertir en el Doctor Angelicus, un dels filòsofs i teòlegs més importants de l’escolàstica cristiana. Responsable de la introducció de gran part de les idees aristotèliques al pensament medieval, va ser pare del tomisme, un corrent essencialment preocupat per escatir la natura de l’ésser en relació amb Déu. La seva influència en el pensament occidental és més que considerable, ja que gran part de la filosofia moderna va ser fruit del desenvolupament (o de la refutació, segons els casos) de les seves idees en els camps de la metafísica, l’ètica o l’epistemologia.

Subscriu-t'hi

Portada del número 261 de SÀPIENS (desembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

Portada del número 261 de SÀPIENS (desembre 2023)

L'assassinat de Carrero Blanco

L'atemptat que va condicionar la Transició

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto