Preguntes i respostes

Quin filòsof va cercar la relació entre el llenguatge i la realitat?

Nascut en una família de l'alta burgesia austrohongaresa, Wittgenstein va renunciar a la seva herència i va utilitzar la filosofia per evadir-se del seu entorn

Àlex Novials
26 d'abril de 2017
Ludwig Wittgenstein
Ludwig Wittgenstein

El petit Ludwig va néixer el 1889 a Viena en una família de l'alta burgesia industrial d'ascendència jueva, una de les nissagues més riques de l'Imperi austrohongarès. El seu pare era un home difícil, molt exigent i autoritari, fins al punt que tres dels seus germans es van suïcidar, i ell i el seu altre germà també consideraren la possibilitat de fer-ho. Tenia una ment brillant, però va ser incapaç d'adaptar-se a l'escola.

Després de renunciar a la seva herència, va dedicar-se a diferents ocupacions: va servir com a oficial a la Primera Guerra Mundial; va fer de mestre d'escola rural; va fer de jardiner en un monestir, al qual va sol·licitar l'ingrés; i durant la Segona Guerra Mundial va fer de bidell en un hospital londinenc. Tot i això, va deixar escrit que la filosofia era "l'única ocupació que em satisfà realment". La seva preocupació principal era la relació entre el llenguatge i la realitat, que va escatir a les seves dues grans obres: el 'Tractatus Logico-Philosophicus' i les 'Investigacions filosòfiques', i la seva influència sobre el pensament posterior va ser enorme.

Subscriu-t'hi

Portada del número 205 del SÀPIENS (abril 2019)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

Portada del número 205 del SÀPIENS (abril 2019)

14 d'abril de 1931: la proclamació de la República des de dins

Entrem a l'ajuntament de Barcelona per descobrir com es va viure un dia històric

1 any de SÀPIENS per només 19,90€ 19,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto