Us convidem a l'acte d'homenatge a l'exili

Dimecres 24 de maig, a les 19 h, podreu escoltar els testimonis d'alguns exiliats a la presentació del dossier especial de maig al Museu d'Història de Catalunya

Refugiats creuant la frontera amb França el gener de 1939
Refugiats creuant la frontera amb França el gener de 1939 Schultz Reinhard - Agefotostock

Aquest mes de maig SÀPIENS dedica un extens dossier als 500 anys d’exilis als Països Catalans. 500 anys d'exilis és un número especial en què resseguim l’evolució d’aquest fenomen transversal de la història de Catalunya des del segle XV fins avui, des de l’expulsió dels jueus i dels moriscos fins a la marxa dels líders independentistes el 2017. Tot plegat, reflexionant sobre el buit quantitatiu i qualitatiu que han deixat tots els catalans desplaçats al llarg de la nostra història i preguntant-nos quin país tindríem si tots aquests èxodes no s’haguessin produït mai.

Per completar el dossier, dimecres 24 de maig, a les 19 h, organitzem una xerrada sobre l’exili al Museu d’Història de Catalunya. Hi intervindran Agustí Alcoberro, professor d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona i assessor del dossier especial; el sindicalista Carles Vallejo, que va ser torturat el desembre del 1970 a la comissaria de Via Laietana i es va exiliar, primer a França i després a Itàlia, i Tessa Calders, filla de l’escriptor Pere Calders, que va instal·lar-se a Mèxic després d’abandonar Catalunya el 1939. Tots ells us explicaran de viva veu les seves experiències a l’exili.

Per assistir a la trobada, cal que confirmeu la vostra assistència omplint aquest formulari. Us hi esperem!

INSCRIU-TE A L'ACTE

Us convidem a llegir més sobre el dossier aquí i a fer-ne un tast navegant per una línia del temps en què recollim tots els episodis que hi llegireu. I, també, si encara no ho heu fet, a subscriure-us a la revista per ajudar-nos a seguir fent recerca i divulgació històrica al nostre país.


Informació pràctica:
 

  • Acte Homenatge a l’exili
  • Data i hora: 24 de maig de 2023, a les 19 h
  • Lloc: Museu d’Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3, Barcelona)
  • Cal confirmar l’assistència a través d’aquest formulari