Us convidem a la xerrada d'homenatge a Paco Candel

El dijous 13 d'octubre, SÀPIENS i Cementiris de Barcelona organitzem una conferència sobre l'autor d'Els altres catalans' que comptarà amb la participació de la seva filla, Maria Candel

Paco Candel al seu estudi
Paco Candel al seu estudi Arxiu particular de Paco Candel
27 de setembre del 2022

Aquesta tardor es compliran quinze anys de la mort de Paco Candel. Natural de Cases Altes, al País Valencià, l’escriptor va arribar a Barcelona el 1927 i va viure tota la vida a Can Tunis, barri que va inspirar gran part de la seva producció literària. Amb la publicació d’obres com Els altres catalans, va explicar la transformació de Catalunya al segle XX, va dignificar barris suburbials nascuts de la immigració, va retratar la realitat dels nouvinguts i va apostar per la idea de Catalunya, un sol poble.

A SÀPIENS hem decidit commemorar l’aniversari amb un homenatge doble. D’una banda, hem dedicat a Candel un reportatge al número d’octubre que s’endinsa en la seva vida i la seva trajectòria. I, de l’altra, li hem dedicat un mural al carrer de la Muga de Barcelona, on va viure. Un grafiti que vam encarregar a l’artista Roc Blackblock per il·lustrar la portada d’aquest número especial i per immortalitzar l’escriptor d’una manera permanent a Can Tunis, on va escriure gran part de la seva obra.

Per complementar l’homenatge, SÀPIENS i Cementiris de Barcelona hem organitzat una conferència en què recordarem el literat amb la seva filla, Maria Candel, i amb l’escriptor David Castillo. L’acte Paco Candel: Somriure, denúncia i compromís tindrà lloc el dijous 13 d’octubre, a les 19 h, al Museu d’Història de Catalunya. Per assistir-hi, cal confirmar l’assistència enviant un correu electrònic a cementiriescultura@cbsa.cat. Us hi esperem!


Capçalera SÀPIENS 247 (octubre de 2022)


Si us vau perdre la trobada al Museu d'Història de Catalunya, podeu recuperar-la en aquest vídeo.