Exclusiu per a subscriptors: xerrada amb David Ballester

Dilluns 16 de maig, organitzem una trobada en format 'online' amb l'historiador David Ballester, autor de la investigació que publiquem al SÀPIENS de maig sobre les víctimes oblidades de la Transició

Les víctimes oblidades de la Transició, al SÀPIENS de maig
Les víctimes oblidades de la Transició, al SÀPIENS de maig

T'agradaria conversar amb l'historiador David Ballester? És l'autor de la nova investigació SÀPIENS que presentem al número de maig, en què revelem per primer cop la llista completa de totes les víctimes de la violència policial durant la Transició. Una exclusiva que surt a la llum després d'una intensa recerca que ha permès a Ballester posar noms i cognoms a les 134 persones que van morir a mans de la policia entre els anys 1975 i 1982 a l'Estat espanyol.

Ara, com a subscriptor/a de SÀPIENS, tindràs l'oportunitat de participar en una xerrada exclusiva que farem en format 'online' dilluns, 16 de maig, a les 19 h. D'aquesta manera podràs conèixer de primera mà la cara fosca d'aquest període que sovint s'ha presentat com a exemplar, però que, com demostra aquesta investigació, no va ser tan pacífic com alguns ens volen fer creure. Coneixeràs els casos d'un centenar d'homes i dones que van perdre la vida als carrers i a les comissaries, a causa d'errors o d'excessos dels cossos de seguretat, en el marc de manifestacions, a conseqüència de les tortures o víctimes de l'anomenat gallet fàcil: primer dispara i, després, pregunta. Descobriràs, també, que a les 134 víctimes dels abusos policials no se'ls va fer justícia ni en el seu moment ni més endavant, i que mai cap institució de l'Estat no els ha demanat perdó.

Confirma'ns si vols participar-hi clicant aquí​ i t'enviarem l'enllaç per poder-te connectar. Pots confirmar la teva assistència fins dilluns 15 de maig a les 15 h.I si encara no ets subscriptor i vols formar part de la comunitat SÀPIENS, pots fer-ho aquí. Gaudiràs d'activitats exclusives com aquesta.