Exclusiu per a subscriptors: xerrada amb Pere S. de Argila

Dimarts 15 de febrer, organitzem una trobada en format 'online' amb l'historiador Pere S. de Argila, autor de l'article de portada del SÀPIENS de febrer, dedicat al pla secret per envair Catalunya

El pla secret per envair Catalunya, al SÀPIENS de febrer
El pla secret per envair Catalunya, al SÀPIENS de febrer
8 de febrer del 2022

T'agradaria conversar amb l'historiador Pere S. de Argila? Argila és l'autor de la nova investigació SÀPIENS que desvelem al número de febrer, el pla secret dels Estats Units per fer un desembarcament aliat a Catalunya l'estiu de 1944, en plena Segona Guerra Mundial. Una exclusiva que surt a la llum després d'una intensa recerca als Arxius de les Forces Aèries nord-americanes, als Arxius Nacionals dels Estats Units i als Arxius Nacionals del Regne Unit, on l'historiador ha pogut accedir a documentació recentment desclassificada que demostra que aquesta operació va estar a punt de produir-se.

Ara, com a subscriptor/a de SÀPIENS, tindràs l'oportunitat de participar en una xerrada exclusiva que farem en format 'online' dimarts, 15 de febrer, a les 19 h. D'aquesta manera podràs conèixer de primera mà com es va planejar l'operació: les accions dels serveis secrets, les exploracions de les platges, els vols de reconeixement aeri per fotografiar i cartografiar tot el territori… Descobriràs també per què el desembarcament no es va acabar produint a les costes catalanes i va tenir lloc al sud de França.

Confirma'ns si vols participar-hi clicant aquí​ i t'enviarem l'enllaç per poder-te connectar. Pots confirmar la teva assistència fins dimarts 15 de febrer a les 15 h.I si encara no ets subscriptor i vols formar part de la comunitat SÀPIENS, pots fer-ho aquí. Gaudiràs d'activitats exclusives com aquesta.