L'Esquerda duplica les visites amb 'El monument favorit dels catalans'

El mesos de març i abril, el guanyador del concurs va multiplicar les seves visites respecte a l'any anterior. El dissabte 15 de juny, hi farem una festa per celebrar el premi

El jaciment arqueològic de l'Esquerda va guanyar la quarta edició d''El monument favorit dels catalans'
El jaciment arqueològic de l'Esquerda va guanyar la quarta edició d''El monument favorit dels catalans' Museu Arqueològic de l'Esquerda

Objectiu acomplert! El jaciment arqueològic de l'Esquerda ha multiplicat les visites després de la seva participació a la quarta edició del concurs 'El monument favorit dels catalans', del qual en va sortir guanyador. El jaciment, situat a les Masies de Roda (Osona), va triplicar les visites el mes de març i va duplicar les de l'abril respecte als mateixos mesos del 2018, segons dades facilitades pel Museu Arqueològic de l'Esquerda. Aquesta és una gran notícia, ja que l'objectiu final del concurs que organitzen conjuntament SÀPIENS i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural és donar a conèixer i fer difusió del ric patrimoni del nostre país. A més, en aquest cas, com explica Maria Ocaña, directora del Museu, "el concurs ha estat una plataforma per donar a conèixer un jaciment que fa més de 40 anys que s'excavava i que ara hem de saber aprofitar". Segons Ocaña, el fet que l'Esquerda hagi estat un dels monuments finalistes del concurs ha ajudat a posar-lo més en valor, "especialment respecte dels que no creuen gaire en el valor monumental d'un jaciment arqueològic". Segons ens ha explicat, encara continuen rebent felicitacions per part de persones del mateix poble de les Masies de Roda i de tot Osona.

Una festa per celebrar el premi
Com en les edicions passades, aquest 2019 celebrarem el premi amb una festa al monument guanyador durant la qual farem entrega de la placa que acreditarà l'Esquerda com a monument favorit dels catalans 2019. Anoteu-ho bé a l'agenda: la festa serà el dissabte 15 de juny, de 17.30 a 21 h, i, com sempre, hem organitzat diverses activitats gratuïtes pensades per a petits i grans. Us les diem:

Tallers per descobrir l’Esquerda
Com eren els habitants de l’Esquerda en època medieval? Què en sabem dels seus costums funeraris? Quina esperança de vida tenien? En tindreu la resposta, i la de moltes altres preguntes, en un taller d’antropologia que anirà a càrrec de la doctora en Arqueologia i Antropologia per la Universitat de Barcelona Antònia Díaz-Carvajal.

Taller de forja
Heu vist mai com treballa un ferrer? Coneixeu les eines que fa servir? Voleu experimentar com treballava un ferrer medieval? El dissabte 15 de juny podreu saber-ho de primera mà amb el mestre ferrer Oriol Amblàs i Novellas.
 

tallerdeforja
Taller de forja
 

Visites guiades al jaciment
L’equip d’arqueòlegs que excava el jaciment de l’Esquerda explicarà la història apassionant d’aquest espai arqueològic.
 

Visita guiada al jaciment de l'Esquerda
Visita guiada a l'Esquerda / Imatge: X. Teixidor


A més, els assistents gaudiran d'un berenar popular, entre altres sorpreses que ara mateix no us podem revelar.