Així vam fer la portada de Napoleó
Us mostrem en un vídeo el 'making of' de la portada del SÀPIENS de maig, en què desvelem com era l'home que hi ha rere el mite amb motiu del 200 aniversari de la mort de l'home que va canviar el mapa d'Europa
Com podem reflectir la vida privada de Napoleó Bonaparte, sense que se li vegi la cara i donant un paper destacat a les dones? Aquesta triple pregunta és la que es va fer el dissenyador de SÀPIENS, Albert Bernat, en plantejar la portada del número de maig. L'emperador de França és el protagonista del SÀPIENS de maig, un número en què revelem com era l'home que hi ha rere el mite amb motiu del 200 aniversari del general que va transformar el mapa d’Europa. Calia pensar en els elements més representatius associats a Napoleó. Descartat el bicorni, ens vam posar com a objectiu la casaca, una jaqueta que, després de buscar i remenar a diverses botigues, vam trobar a la sastreria Cornejo de Madrid, un negoci familiar fundat el 1920 que ha vestit actors i actrius de grans produccions cinematogràfiques com Piratas del Caribe, La niña de tus ojos, Ágora, La bella i la bèstia, Els Miserables o Sherlock Holmes.
L'al·lusió a les dones
Casaca en mà, el següent pas era donar protagonisme a les dones d'una manera dinàmica: volíem un moviment, en al·lusió als que va fer Napoleó amb les dones (per exemple, casar la més bonica de les seves germanes, Paulina, primer amb un general seu i, després, amb un príncep d’un llinatge romà). De nou, l'Albert va trobar la resposta: reemplaçar la mà de l'emperador per la d'una noia i simular el moviment de posar-la a dins de l'armilla. Un gest insinuador que es va fer en una sessió en què el fotògraf de la revista, Enrique Marco, va retratar els dos models protagonistes de la portada. Un cop fetes les fotografies, va venir el retoc digital, que va fer Pep Montoya. El vestit de la sastreria Cornejo tenia cosida una medalla que no es corresponia amb l'època històrica de Napoleó i, a més, la jaqueta, l'armilla i els pantalons tenien tres blancs diferents. El canvi de medalles es va fer digitalment i, també, el dels colors: els blancs es van igualar i es va modificar la textura d'una de les casaques més icòniques de la història.
Us n'hem fet un resum amb aquest vídeo.
Comentaris