Una revista especial per recordar els 90 anys de la proclamació de la República

Al SÀPIENS d'abril regalem un suplement de 36 pàgines que recorda amb imatges i documents poc coneguts un fet que es va viure amb alegria i esperança per bona part de la societat catalana

'Tres dies d'abril'
'Tres dies d'abril'
31 de març del 2021

Aquest 2021 es compleixen 90 anys de la proclamació de la República, un esdeveniment que el 14 d'abril de 1931 es va viure amb alegria, il·lusió i esperança per bona part de la societat catalana. Per recordar-lo, SÀPIENS publica en el número d'abril, un suplement especial de 36 pàgines que es distribueix gratuïtament amb la revista i que fem amb el suport de la Direcció General de Memòria Democràtica i del Memorial Democràtic.

L'especial Tres dies d'abril recorda aquells fets amb imatges i documents poc coneguts provinents d’arxius d’arreu del país, tot començant pel final del règim del dictador Miguel Primo de Rivera (1923-1930), que va precipitar la caiguda d’Alfons XIII i de la monarquia. Des de Catalunya, la República es va veure com una oportunitat per modernitzar i democratitzar el país, així com per canviar la forma de govern. La revista acaba fent-se ressò de l'exposició que acollirà el Palau Robert de Barcelona, una mostra organitzada pel Memorial Democràtic i la Direcció General de Memòria Democràtica, que dóna a conèixer amb una àmplia selecció d’imatges poc conegudes com es va viure aquell moment històric en places i ciutats d’arreu de Catalunya.

L’exposició es podrà veure als Jardins del Palau Robert des del 14 d’abril fins al 9 de maig.