SÀPIENS homenatja Joan Oró en el centenari del seu naixement

Ens sumem a l'Any Joan Oró i dediquem el número d'abril al científic lleidatà que va dedicar la seva carrera a estudiar l'origen de la vida

Joan Oró, el científic de la vida, al SÀPIENS d'abril
Joan Oró, el científic de la vida, al SÀPIENS d'abril
28 de març del 2023

Joan Oró va afirmar una vegada que havia vingut a aquest món a fer-se preguntes. Se’n va fer moltes, però n’hi va haver una de central que es va convertir en la raó de ser de la seva existència: D’on venim els humans? Va dedicar la seva carrera a buscar-ne la resposta, i el que va trobar va ser clau per entendre l’origen de la vida a la Terra.

Aquest bioquímic lleidatà, de qui enguany celebrem el centenari del naixement, és el protagonista del SÀPIENS d’abril, que arriba avui al quiosc. Un dels científics més internacionals a qui dediquem un reportatge signat pel divulgador científic Joan Anton Català Amigó que s’endinsa en la seva trajectòria, des del moment en què va somiar a desve­lar un dels misteris més profunds de la cièn­cia fins que ho va aconseguir, el 1959, quan va descobrir la síntesi de l’adenina –un dels components principals de l’ADN.

Un article que, acompanyat de documents inèdits i manuscrits de les seves investigacions, també ressegueix altres moments estel·lars de la seva carrera internacional, com l’assessorament a la NASA, la seva participació en el programa Apollo i el seu paper en el projecte Víking de cerca de vida a Mart.

I això és només l’article de portada. Aquí us expliquem què més us trobareu.

GIF Sàpiens 253

Reportatges com aquest només són possibles gràcies al suport dels nostres subscriptors i subscriptores. Subscriu-te ara a SÀPIENS i ajuda’ns a seguir fent recerca i divulgació històrica al nostre país.

SUBSCRIU-T’HI