Segueix en 'streaming' l'acte de reparació de les víctimes oblidades de la Transició

El 25 de maig, SÀPIENS i els familiars de les víctimes de la violència policial organitzem un acte per demanar al Govern espanyol que dignifiqui totes les persones que van morir en mans dels cossos de seguretat de l’Estat

Invitació a l'acte 'Les víctimes oblidades de la Transició', que tindrà lloc el 25 de maig, a les 19 h, a Madrid
Invitació a l'acte 'Les víctimes oblidades de la Transició', que tindrà lloc el 25 de maig, a les 19 h, a Madrid

La revista SÀPIENS, conjuntament amb familiars de les víctimes de la violència policial durant la Transició, sol·liciten al Govern espanyol que demani perdó a totes aquelles persones que van perdre la vida per la mala praxi dels cossos de seguretat de l’Estat, i en dignifiqui la memòria. 

Entre el 20 de novembre de 1975 i el 2 de desembre de 1982, un total de 134 persones van morir a tot l’Estat espanyol a causa d’errors o d’excessos de la policia. Gràcies a la investigació de l’historiador David Ballester, publicada en exclusiva al SÀPIENS de maig, s’ha pogut identificar per primera vegada, amb nom i cognoms, tots aquells ciutadans que van morir en mans de qui els havia de protegir i de tots aquells botxins que van actuar amb total impunitat.

Aquesta petició de reparació tindrà lloc el proper 25 de maig a la llibreria Blanquerna de Madrid, en el marc d’una taula rodona organitzada per la revista en la qual també s’explicaran les novetats de la investigació de David Ballester. L’acte serà presentat per la delegada del govern de la Generalitat a Madrid, Ester Capella, i hi intervindran David Ballester, autor de la investigació; Francisco Mañas, germà de Juan Mañas, una de les víctimes de l’anomenat Cas Almeria; i la directora de SÀPIENS, Clàudia Pujol. També hi assistiran altres familiars de les víctimes i diputats i diputades del Congrés representants de diverses forces polítiques. 

Per assistir a la trobada a Madrid, cal que confirmeu la vostra assistència omplint aquest formulari. També podreu seguir-la en streaming a través d'aquest enllaç.


Informació pràctica:

  • Acte de presentació del número dedicat a Les víctimes oblidades de la Transició.
  • Data i hora: 25 de maig de 2022, a les 19 h.
  • Lloc: Centre Cultural-Llibreria Blanquerna de Madrid (c. Alcalá, 44).
  • Cal confirmar l'assistència a través d'aquest formulari.