Últims dies per visitar l'exposició 'Maçons' al Palau Robert

Comissariada pel periodista Enric Calpena, la mostra ens descobreix la història i ens apropa a la realitat actual d'aquesta institució

Exposició 'Maçons!' al Palau Robert
Exposició 'Maçons!' al Palau Robert Palau Robert

La maçoneria és una de les institucions civils més antigues i alhora menys conegudes del nostre país. Amb presència arreu del món, si bé els maçons són cabdals per entendre el món que ens envolta, continuen immersos en un aire de misteri i controvèrsia, després que la institució hagi estat històricament criminalitzada per les seves idees progressistes, perseguida i obligada a viure en clandestinitat.

Ara, una exposició del Palau Robert que ha comptat amb la col·laboració de Sàpiens s'endinsa en les interioritats de la maçoneria per intentar esbrinar el perquè de tots els misteris que envolten la seva existència. Comissariada pel periodista Enric Calpena, Maçons! Una mirada actual a una institució centenària és un viatge intens al fons d'un univers encara desconegut, farcit de tòpics i secrets. Més enllà d'explicar la història de la maçoneria al nostre país, la mostra ens aproparà a la realitat actual descobrint per primera vegada elements clau que segueixen ocults, desbordant arquetips i llocs comuns i donant veu, nom i rostre a alguns dels seus membres més il·lustres.  

L'exposició també posarà el focus a mostrar la diversitat de cultes i organitzacions que la componen i a explicar-ne les estructures internes. Alhora, en coneixerem alguns dels maçons il·lustres del nostre paísrituals i ens preguntarem sobre algun dels aspectes més polèmics i la seva evolució al llarg dels segles al nostre país i a la resta del món.

Amb aquest projecte, Sàpiens continua ampliant els seus àmbits d'actuació i afronta en la seva primera exposició de gran format. Maçons! es podrà visitar al Palau Robert del 13 de maig al 28 d'agost de 2022.


Informació pràctica