SÀPIENS rep el Premi Nacional de Comunicació 2021

La Generalitat de Catalunya ha atorgat el guardó a la revista 'pel seu rigor i per la seva funció social a l’hora de recuperar la memòria històrica del país'

Lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació 2021
Lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació 2021
24 de novembre del 2021

A principis d'aquest mes vam saber que la revista SÀPIENS seria guardonada amb el Premi Nacional de Comunicació de la Generalitat de Catalunya en la categoria de Premsa. Un premi que enguany ha arribat a la seva vintena edició i que va ser lliurat ahir en un acte molt especial al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

El lliurament, presidit pel president Pere Aragonès, es va dur a terme amb un format diferent que emulava un programa de ràdio i que va ser conduït per la periodista Gemma Nierga. Al llarg de l'emissió, tots els guardonats de l'edició d'enguany van anar passant per l'estudi per conversar sobre la seva tasca i sobre el reconeixement amb què han estat distingits.

"SÀPIENS s'endú el Premi Nacional de Premsa pel seu rigor i per la seva funció social a l'hora de recuperar la nostra memòria històrica". Així va anunciar Gemma Nierga el nostre guardó. Clàudia Pujol, directora de SÀPIENS, va recordar que la nostra vol "ser una revista de referència per a la comunitat que gaudeix de la història" i que treballa per difondre "temes que sorprenguin, que emocionin, que facin reflexionar i que diverteixin, però amb tot el rigor possible". Pujol va destacar la importància dels tres pilars que atorguen un valor diferencial a SÀPIENS: "La divulgació històrica, per arribar al públic més ampli possible; la investigació, fent recerca als arxius de tot el món, i la identitat nacional, contribuint a construir un imaginari de la història del nostre país".

La resta de guardonats de la trobada van ser Carles Porta, pel programa Crims, de Catalunya Ràdio (categoria de Radiodifusió); el programa Polònia, de TV3 (categoria de Televisió); la plataforma Filmin (categoria de Mitjans d'Arrel Digital); Cugat Mèdia (categoria de Comunicació de Proximitat) i les campanyes del Sistema de Salut de Catalunya durant la primera onada de la pandèmia de la COVID-19 (categoria de Publicitat). Les mencions d'honor van ser per a la periodista Júlia Otero i per a la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquest és el segon guardó que rep la nostra revista aquest any. L'abril passat vam recollir els Premis Martí Gasull, que es van sumar al premi a Millor Revista de l'APPEC que vam rebre el juny de 2019.

Les felicitacions
Durant l'emissió del lliurament, i des que es va anunciar el Premi, les xarxes s'han omplert de felicitacions. En recollim una selecció i us agraïm el vostre suport.


El lliurament
L'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació 2021 es va emetre en directe al canal 3/24. Si us el vau perdre, no patiu. Podeu veure'l aquí.