Homenatgem Josep Benet

En el centenari del seu naixement, homenatgem aquest historiador, activista, advocat i polític regalant-vos un recull inèdit de les seves defenses més emblemàtiques davant dels tribunals franquistes, localitzades i editades pel seu biògraf, Jordi Amat

Homenatgem Josep Benet
Homenatgem Josep Benet
29 de setembre del 2020

Josep Benet va ser fins a la seva mort el 2008 membre del consell assessor de SÀPIENS i un puntal fonamental en els primers passos de la revista. Gràcies a la seva col·laboració, per exemple, vam aconseguir localitzar a Veneçuela Ramon de Colubí, l'advocat defensor de Companys, que la majoria d’historiadors creien que estava mort.

Aquest 2020, i coincidint amb el centenari del seu naixement, li dediquem un article que fa emergir les quatre facetes (activista, advocat, polític i historiador) de l’antifranquista amb més llarga trajectòria del nostre país, i traiem a la llum les defenses més emblemàtiques que Benet va pronunciar davant dels tribunals franquistes. Unes defenses, mig mecanografiades, mig manuscrites, localitzades pel seu biògraf, Jordi Amat, en l’arxiu personal de l’historiador.

Els lectors trobareu a partir d'avui la revista i el llibre a quiosc, al mateix preu de sempre. Els subscriptors rebreu a casa el número d'octubre i aquest document excepcional.