Els testimonis de la guerra del Rif, al SÀPIENS de desembre

Reproduïm el dia a dia d’aquest conflicte a partir de les cròniques inèdites dels catalans que hi van participar

La guerra del Rif, al SÀPIENS de desembre
La guerra del Rif, al SÀPIENS de desembre
26 de novembre del 2021

Milers de joves catalans van participar en la guerra del Marroc, un conflicte colonial que pretenia salvar l’honor d’una pàtria que no sentien seva. Entre ells, Josep Tarradellas, el futur president de la Generalitat de Catalunya, i Joaquim Ventalló, que seria regidor de l’Ajuntament de Barcelona. Els seus testimonis han fet possible el tema de portada del SÀPIENS de desembre, que arriba avui al quiosc.

Al SÀPIENS de desembre recuperem la veu dels veritables protagonistes d’aquella guerra, i ho fem en una nova investigació signada per Maria Coll i assessorada per l’historiador Andreu Mayayo. Un reportatge en què reproduïm el dia a dia de la guerra del Rif a partir de les vivències dels soldats catalans que hi van participar. Hi llegireu cròniques excepcionals escrites per aquells joves, algunes de les quals inèdites. Els seus diaris personals, que SÀPIENS ha consultat en diversos arxius, us faran reviure el conflicte des de dins: com era el dia a dia al camp de batalla, com se les empescaven per evitar anar a combat o com vivien la mort dels companys. També hi trobareu les fotografies de Jaume Miró Aragonès, un dels soldats que van anar al Marroc aferrats a la càmera.

I això és només l’article de portada. Aquí us expliquem què més us trobareu.

sapiens237

Investigacions com aquesta només són possibles gràcies al suport dels nostres subscriptors i subscriptores. Subscriu-te ara a SÀPIENS i ajuda’ns a seguir fent recerca i divulgació històrica al nostre país.

SUBSCRIU-T’HI