Xerrada sobre Joaquim Blume amb Ramon Usall

Dilluns 7 de març, a les 18 h, organitzem una conferència en format 'online' sobre el gimnasta a càrrec de Ramon Usall

Joaquim Blume
Joaquim Blume Album
11 de febrer del 2022

Joachim Blume Carreras, conegut popularment com Achim Blume, estava destinat a convertir-se en un esportista d’elit. Fill del mestre de gimnàstica alemany Hermann Blume i de la gimnasta catalana María de la Paz Carreras, amb només setze anys es va proclamar campió d’Espanya, victòria que va revalidar, any rere any, fins a la seva mort.

Blume va aconseguir fer-se un lloc en l’Olimp de la gimnàstica mundial i va esdevenir un ídol de masses. Medallista d’or als Jocs Mediterranis i campió d’Europa el 1957, un gran carisma i el seu atractiu personal van contribuir a desfermar l’entusiasme dels mitjans de comunicació, que ràpidament el van erigir en un heroi. Malauradament, un tràgic accident d’avió va estroncar la seva meteòrica i prometedora carrera el 29 d’abril de 1959, quan l’aeronau en què viatjava es va estavellar a pocs quilòmetres de Valdemeca, a Conca.

Ara, SÀPIENS i Cementiris de Barcelona el recordem amb una conferència en format online que impartirà Ramon Usall, historiador, escriptor i autor de la secció Videojocs amb història de la nostra revista. Amb el títol Melbourne 56: el somni frustrat de Joaquim Blume, Usall reconstruirà la seva biografia a partir de la negativa de l’Espanya franquista a participar en els Jocs Olímpics de 1956, fet que va impedir-li obtenir una medalla. La xerrada tindrà lloc dilluns 7 de març, a les 18 h

Confirma'ns si vols participar-hi clicant aquí​ i t'enviarem l'enllaç per poder-te connectar. Pots confirmar la teva assistència fins dilluns 7 de març a les 15 h.