Xerrades SÀPIENS amb motiu del Dia de la Dona

L'editor de la nostra revista, Jordi Creus, explica avui la història de Neus Català a Sant Carles de la Ràpita i a Alcanar i la nostra directora, Clàudia Pujol, repassa la història del feminisme, demà, a Olot

Feminisme
Feminisme Getty Images

En el marc de la Setmana Internacional de la Dona, avui 6 de març, l'editor del SÀPIENS, Jordi Creus, imparteix la xerrada 'Neus Català, una presonera a Ravensbrück', a les 19 h la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó de Sant Carles de la Ràpita (carrer del Montsià, 54) i a les 20.30 h a la Cisterna del Vall d'Alcanar (carrer de la Generalitat, 10). Després d'haver col·laborat amb la Resistència francesa, Neus Català va ser detinguda pels nazis. Algú l'havia traït. Va ser l'inici d'un malson que la portaria al camp de concentració de Ravensbrück, d'on sortiria el maig del 1945. De tota aquesta història us en parlarà Jordi Creus en una xerrada gratuïta que segur que no us deixarà indiferents.

Més xerrades SÀPIENS amb motiu del Dia de la Dona
També en el marc del Dia de la Dona, la directora del SÀPIENS, Clàudia Pujol, imparteix demà a les 19 h la xerrada 'El fil lila de la història'. Pujol repassarà el paper de la dona en les diferents civilitzacions, i posarà un èmfasi especial en les pioneres del feminisme i en la introducció d’aquest moviment a Catalunya. Serà a les 19 h a Can Trincheria, a Olot (Carrer Sant Esteve, 29).