‘El monument favorit dels catalans’, a TV3

La propera edició del concurs impulsat per 'Sàpiens' i l’Agència del Patrimoni Cultural es farà a la televisió

Després de quatre exitoses edicions, el concurs El monument favorit dels catalans es farà a TV3 sota el títol de Batalla monumental el primer trimestre de 2021. El concurs impulsat per Sàpiens i l’Agència del Patrimoni Cultural s’havia fet fins ara en format digital i amb la col·laboració de Catalunya Ràdio. El concurs sempre ha tingut com a objectiu posar en relleu el ric patrimoni del nostre país i ajudar a la seva difusió i coneixement i es basava en la participació ciutadana. Organitzat en diverses fases, qualsevol persona podia votar el seu monument a partir d’una selecció prèvia feta per una comissió d’experts en història i art. A la televisió, el concurs es continuarà basant en la participació ciutadana. Els ciutadans seran els protagonistes del concurs des del primer moment.

Un concurs basat en la participació ciutadana

El concurs va ser un èxit de participació des del primer moment, amb desenes de milers de persones votant arreu del territori. En la primera edició (2016) va guanyar la Seu Vella de Lleida; en la segona (2017), el castell de Cardona; en la tercera (2018), el monestir de Santa Maria de Vallbona, i en la quarta (2019), el jaciment de l’Esquerda. La mobilització ciutadana es va viure a la web i a les xarxes, on els usuaris demanaven el vot amb vídeos i imatges dels seus monuments. En l’última edició, els usuaris també van poder votar al perfil d’Instagram del programa Popap de Catalunya Ràdio.

En aquest interactiu, podeu veure gràficament l’evolució de les votacions al llarg de les quatre edicions.

 

'Batalla monumental' a Sapiens.cat

A Sapiens.cat anirem generant nous continguts dedicats als monuments que es batran en cada episodi de Batalla monumental. Els trobareu, aquí.

Aquest article es va publicar en el número 221 del Sàpiens (agost 2020)