OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Actualitat

Al Priorat i les Terres de l'Ebre hi ha 123 fosses de la Guerra Civil

El primer estudi de geolocalització en aquestes comarques ha permès ubicar amb precisió les fosses

Redacció
28 d'abril de 2017
El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, en la presentació de fosses a Figuerola d'Orcau (Pallars Jussà) -  Generalitat
El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, en la presentació de fosses a Figuerola d'Orcau (Pallars Jussà) - Generalitat

Avui s'han presentat els resultats del primer estudi de geolocalització de fosses comunes de la Guerra Civil que s'ha realitzat a la comarca del Priorat i a les Terres de l'Ebre. L'acte ha tingut lloc a la sala de Plens de l'Ajuntament de la Fatarella (Terra Alta). L'estudi precisa la ubicació de 123 fosses a les comarques del Baix Ebre, el Montsià, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, i permet complementar el mapa de fosses i repressió de Catalunya, ampliant el nombre de fosses localitzades a 495.

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha anunciat també avui l'ampliació del Pla de Fosses 2017, que disposarà de més pressupost i serà a partir d'ara un projecte bianual, prorrogable a dos anys més. "El Govern ha decidit reforçar el compromís amb la recuperació de la memòria històrica, i per això hem aprovat la transformació del Pla de Fosses en un projecte plurianual amb un pressupost de gairebé 800.000 euros", ha dit.

Durant l'estudi s'han dut a terme 20 actuacions realitzades en el marc del Pla de Fosses 2017 a les comarques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. Avui s'han presentat al públic i, a més, s'ha realitzat el trasllat i dipòsit de les restes òssies que s'han recuperat durant el projecte al Memorial de les Camposines (la Fatarella).

La investigació ha estat encarregada pel Departament d'Afers Exteriors de la Universitat Rovira i Virgili (URV), i el seu màxim responsable és Josep Sánchez i Cervelló, catedràtic d'Història de la URV. La presentació ha estat a càrrec del conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i ha comptat amb les intervencions de Sánchez i també de Carme García, directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, i Francisco Blanch, alcalde de la Fatarella.

Subscriu-t'hi

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Anatomia d'un cop d'estat

Per què va triomfar l'alçament de Miguel Primo de Rivera?

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto