OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Actualitat

Aquest estiu, observa el cel al Parc Astronòmic

L'equipament del Montsec ha estrenat la temporada 2023 amb diverses millores a les seves instal·lacions i una reforma del seu planetari

21 de juliol de 2023
Observació del cel nocturn al Parc Astronòmic
Observació del cel nocturn al Parc Astronòmic Daniel Rodríguez - FGC
Obertura de la cúpula del Planetari
Obertura de la cúpula del Planetari Ramon Vilalta - FGC
Observació del cel al Planetari Ull del Montsec
Observació del cel al Planetari Ull del Montsec FGC

Considerat el millor indret per a l’observació del cel a Catalunya i un referent en la divulgació de les ciències de l’espai i l’univers, el Parc Astronòmic del Montsec té un nou motiu per ser visitat aquest estiu. El parc situat al municipi d’Àger ha estrenat la temporada 2023 amb diverses millores a les seves instal·lacions que permetran apropar la ciència a la ciutadania i donar a conèixer l’espectacularitat del cel de la serra del Montsec.

Entre les novetats més destacades hi ha la reforma del planetari l’Ull del Montsec, una instal·lació única que s’ha equipat amb un nou sistema de projecció en 3D Full Dome 360° (el format audiovisual més gran del món), en què les produccions en 6K permeten veure molt de prop els astres. La nova sala multimèdia permetrà navegar virtualment per l’espai en dues i tres dimensions, observar els moviments de les estrelles i entendre’n l’origen, l’estructura i l’evolució, així com visualitzar la superfície de la Terra en alta resolució i fer una simulació personalitzada de fenòmens meteorològics com la pluja i els llamps. A més, l’Ull del Montsec és l’únic planetari del món que permet obrir la seva cúpula i deixar el visitant sota el cel real. 

Tots els secrets de la cursa espacial
Per tot plegat, aquest equipament es converteix en una activitat ideal per a les nits d’estiu, sobretot a l’agost, quan hi ha les famoses pluges d’estels. A la visita nocturna, a banda d’observar el firmament, una nova projecció us endinsarà en l’emocionant missió del programa Voyager, que el 1977 va llançar dues sondes espacials per explorar els planetes més llunyans del sistema solar: Júpiter, Saturn, Urà i Neptú. I si només el podeu visitar de dia, no patiu, perquè tindreu ocasió de conèixer el funcionament i l’instrumental de l’estació mentre descobriu la gran història de l’arribada de l’home a la Lluna en el marc de la cursa espacial, amb una altra de les projeccions que s’estrenen aquest 2023. I si el temps ho permet, podreu observar el sol!

Consulteu tota la informació de les visites i el parc al web del Parc Astronòmic

Subscriu-t'hi

Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Els catalans de Felip V

Descobrim qui van ser els homes de negocis més importants de la Catalunya borbònica

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto