Cardona recorda la cuina de fa 300 anys
La fira gastronòmica ‘Sabors del 1714' promou l'elaboració de plats amb receptes tradicionals

Durant tot el matí hi haurà diverses activitats a la plaça de la Fira, com una exposició de receptes del 1714 amb els plats elaborats per una dotzena de restaurants de Cardona i la possibilitat de descobrir com es poden preparar a casa.
També hi haurà una mostra de productes locals, amb una selecció que inclou des del pa del 1714 (amb varietats de cereals) fins a uns vins molt especials, passant per elaboracions singulars com la xocolata amb oli d'oliva verge, una vedella d'alta qualitat, les galetes ‘pedres de la resistència', i molt més.
A les 13.30 h començarà el tast gormand, la degustació d'una extensa selecció de plats del 1714 elaborats pels restaurants cardonins tal com es preparaven per a les taules benestants de començaments del segle XVIII. Els visitants hi podran descobrir sabors agredolços, guisats amb coccions lentes i uns plats on dolç i salat es combinen harmoniosament. Tot plegat, elaborat amb productes locals de qualitat i espècies procedents de paradisos exòtics.
El menú inclou plats com cigrons amb salsa d'avellanes, carabasses a la morisca, pollastre amb moixernons i llagostins, platillo de la batalla d'Almansa, estofat de moltó, cóc de llet (amb confitura de llimona), torta d'ahendra (ametlles, mel i canyella) i hipocràs (vi endolcit i especiat). Les places són limitades. L'organització proposa un tast de quatre plats, el pa del 1714 i un xarrup d'hipocràs per un preu de 2 €.
Comentaris