Col·laboració ciutadana per catalogar objectes antics a Torroella de Montgrí

Amb la iniciativa 'Objectes que ens parlen', el Museu de la Mediterrània fa una crida per trobar persones que puguin ajudar a identificar eines relacionades amb antics oficis

'Objectes que ens parlen'
'Objectes que ens parlen' Museu de la Mediterrània
10 de novembre del 2022

Amb el pas dels anys, molts oficis han anat desapareixent: l'espardenyer, l'esparter, el baster, el boter, el mitjoner... D'altres, com el de fuster, ferrer o apicultor, han sofert canvis radicals en les seves pràctiques. Molts d'ells es treballaven, antigament, amb eines singulars i específiques que ja no s'utilitzen. Objectes que ens parlen és el projecte que el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí impulsa per obtenir informació i dades rellevants d'aquestes peces, eines i objectes relacionats amb els antics oficis que se salvaguarden en el seu Fons de Reserva.

Amb aquesta iniciativa, Torroella de Montgrí fa una crida ciutadana per trobar persones que puguin ajudar a identificar i documentar aquests elements, explicar-ne el context i la història, amb l'objectiu que no es perdi el seu llegat. El dijous 17 de novembre, el Museu de la Mediterrània acollirà la segona sessió d'aquest projecte, en una trobada que se centrarà en les eines associades a l'ofici de la fusteria. Les següents sessions tindran lloc el 9 de febrer i el 13 d'abril de 2023. 
 

Informació pràctica

  • Objectes que ens parlen
  • Lloc: Museu de la Mediterrània (carrer d'Ullà, 31, Torroella de Montgrí).
  • Data i horari: dijous 17 de novembre, a les 17 h.
  • Preu: gratuït.

 

Objectes que ens parlen