QUIN VA SER L'EQUIP DEL RÈGIM?
El SÀPIENS que Florentino no vol que llegeixis
El SÀPIENS que Florentino no vol que llegeixis
Actualitat

Com es van extingir els dinosaures?

Un estudi reforça la hipòtesi que es van extingir a causa de l'impacte d'un asteroide contra la Terra

Carla Galisteo
13 d'agost de 2012
El sauròpode era un dinosaure herbívor, quadrúpede i amb coll llarg
El sauròpode era un dinosaure herbívor, quadrúpede i amb coll llarg
El grup de recerca Aragosaurus-IUCA de Saragossa, investigadors de l'Institut Català de Paleontologia i altres experts catalans, francesos i italians han realitzat un estudi a partir de les restes fòssils trobades als Pirineus de dinosaures que van viure al final del Cretaci. Aquesta troballa demostra que es van mantenir fins a la seva extinció final, fet que reforça la hipòtesi que els dinosaures es van extingir de manera sobtada a causa de l'impacte d'un asteroide contra la Terra. Els resultats de l'estudi desmenteixen, doncs, que el seu declivi fos gradual, com plantegen altres tesis.

Els sauròpodes eren dinosaures herbívors, quadrúpedes i amb coll llarg. Els investigadors han realitzat una anàlisi detallada dels ossos de fèmur trobats en diversos jaciments dels Pirineus i del sud i sud-est de França, àrees que a finals del Cretaci formaven part de l'illa Iberoamericana, situada en un antic arxipèlag del sud d'Europa. Al món existeixen pocs registres fòssils de dinosaures que coincideixen amb el límit del Cretaci. Fins a l'actualitat, la major part de fòssils es concentrava a l'oest dels Estats Units, per la qual cosa aquest estudi proporciona informació molt important sobre els dinosaures europeus.

Els resultats de l'estudi aporten noves dades sobre quantes varietats de sauròpodes van viure al sud d'Europa durant els darrers 6,5 milions d'anys abans de l'extinció, i han determinat que va existir una gran diversitat de formes i varietats del grup dels titanosaures. L'anàlisi també exposa una exhaustiva datació de les localitats amb fòssils, que ha permès establir una successió temporal de la vida d'aquests animals a l'illa sud-europea.

Subscriu-t'hi

Portada del número 255 de SÀPIENS (juny 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 255 de SÀPIENS (juny 2023)

El règim contra el Barça

La revista que Florentino no vol que llegeixis

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto