OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Actualitat

'Frankenstein' arriba al TNC quan es compleixen 200 anys de la seva publicació

Carme Portaceli porta a escena l'obra de Mary Shelley, que es va publicar de manera anònima l'any 1818

16 de febrer de 2018
Àngel Llàcer i Joel Joan protagonitzen el 'Frankenstein' que Carme Portaceli dirigeix al TNC
Àngel Llàcer i Joel Joan protagonitzen el 'Frankenstein' que Carme Portaceli dirigeix al TNC

És molt difícil saber què degué pensar Mary Shelley quan l'excèntric lord Byron l'emplaçà a escriure un relat de terror. Era la nit del 16 de juny de 1816 i l'escriptor britànic havia convidat un grup d'amics a Villa Diodati, a la riba del llac Léman. De la seva proposta, emplaçada a tots els presents, nasqueren dos dels grans mites de l'era moderna: 'Frankenstein' i 'El vampir' (sí, John William Polidori, metge de l'amfitrió, també hi era).

L'obra de Shelley es publicà de manera anònima dos anys després sota el títol 'Frankenstein o el modern Prometeu'. Shelley no creava un monstre qualsevol: no era un monstre religiós ni fruit de les supersticions de l'època, sinó que era una criatura monstruosa creada per les mans de l'home, un home, Victor Frankenstein, que jugava a ser déu. Un monstre que neix bo però que s'acaba enfrontant al seu creador.

Dos-cents anys després de la seva publicació, la criatura de Shelley arriba al Teatre Nacional de Catalunya, en un muntatge dirigit per Carme Portaceli a partir de la versió del guionista Guillem Morales. La criatura l'encarna Joel Joan, i el creador, Àngel Llàcer. Morales introdueix alguna variació, especialment al final, amb la intenció de fer l'obra més teatral. Lluny queda aquell 1816 i, també aquell 1931, any de l'estrena d''El doctor Frankenstein', amb un Boris Karloff tan icònic com el mateix monstre.

L'obra, que es va estrenar entre forts aplaudiments, podrà veure's a la sala gran del TNC fins al 25 de març de 2018. No us la perdeu.

Subscriu-t'hi

Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Els catalans de Felip V

Descobrim qui van ser els homes de negocis més importants de la Catalunya borbònica

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto