La història de la navegació, en perspectiva LGTBIQ

Amb l'exposició 'El desig és tan fluid com la mar', el Museu Marítim de Barcelona s'endinsa en un dels temes més silenciats de la història de la navegació, el de la sexualitat dels mariners

'El desig és tan fluid com la mar', al Museu Marítim de Barcelona
'El desig és tan fluid com la mar', al Museu Marítim de Barcelona
19 d'octubre del 2021

Tot i que a bord dels vaixells les relacions que s'establien entre la tripulació es regien per unes normes estrictes i jeràrquiques, a dins d'aquells espais tancats, on la intimitat era gairebé inexistent, la sexualitat es vivia de manera flexible. Els mariners passaven dies, mesos i fins i tot anys embarcats en espais molt reduïts, sense dones, en espais on convivien homes de diferents països, religions, edats i estrats socials. En aquells espais tan reduïts el desig també existia i es vivia. Això és el que vol reflectir l'exposició El desig és tan fluid com la mar, que pot veure's al Museu Marítim de Barcelona fins al 14 de novembre. Es tracta d'una mirada LGTBIQ al patrimoni marítim i d'una mirada a un dels temes més silenciats de la història de la navegació, el de la sexualitat dels mariners. 

Activitats paral·leles
Al voltant de l'exposició s'han organitzat diverses activitats, com ara:
 

  • Visites comentades amb el comissari de la mostra: dijous 14 d’octubre (17 h) i dimecres 10 de novembre (17 h).
  • Taula rodona El desig es tan fluid com la mar. L'imaginari del mariner homosexual. Amb Xavier Theros i Manuel Delgado. Modera Victor Ramírez. 10 de novembre, a les 18 h.
  • Ruta pels locals d'esbarjo dels mariners homosexuals de la Sisena Flota Americana per la part baixa de la Rambla, plaça Reial i Escudellers. A càrrec de Xavier Theros, periodista i cronista de Barcelona. Dissabtes 23 d’octubre i 5 de novembre, a les 19.30 h.


Informació pràctica