OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Actualitat

L'eugenèsia dels Estats Units va inspirar el nazisme alemany

El programa de la Llei d'Esterilització plantejava millorar l'espècie humana corregint les característiques genètiques d'algunes persones

Raquel Alonso
4 de maig de 2017
L'Estàtua de la Llibertat -  Wikimedia Commons
L'Estàtua de la Llibertat - Wikimedia Commons

Si parlem d'una esterilització forçada i practicada a persones malaltes, alcohòliques, epilèptiques, sordes o dependents, potser pensem immediatament en l'Alemanya nazi. No obstant això, la Llei d'Esterilització va ser implantada als Estats Units i va convertir-se en la font d'inspiració de governants com Hitler.

A principis del segle XX, la potència nord-americana va permetre que els diversos estats que la componen aprovessin la Llei d'Esterilització per aplicar-la als éssers humans ‘socialment inadequats'. L'objectiu? Si es posava fi a la descendència de persones criminals o cegues, entre d'altres, es posaria fi a aquestes característiques i es podria assolir la ‘societat ideal'. I com es faria? A través d'un programa basat en l'eugenèsia, la filosofia social que defensava la millora de les característiques genètiques mitjançant diverses formes d'intervenció manipulada i mètodes selectius d'éssers humans.

No hi ha xifres exactes sobre el total de víctimes, tot i que el ‘Projecte de justícia per a les víctimes d'esterilització' parla de prop de 60.000 persones afectades. Aquesta organització també ha anat publicant altres xifres interessants: Carolina del Nord i Virgínia –últim estat a derogar la llei el 1979– compensen les víctimes amb 50.000 i 25.000 dòlars, respectivament, per la vulneració dels seus drets humans.

Subscriu-t'hi

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Anatomia d'un cop d'estat

Per què va triomfar l'alçament de Miguel Primo de Rivera?

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto