La cala d'Aiguablava reprodueix àmfores romanes
Una desena de rèpliques d'àmfores d'època romana han estat submergides a la zona de bany per acostar el llegat arqueològic de la costa de Begur als visitants

Durant les darreres dècades, les múltiples campanyes arqueològiques que s'han dut a terme a la zona han permès recuperar fins a tres vaixells romans datats d'entre els segles II aC i II dC, acompanyats de nombrosos objectes i estris com plats, copes, olles i àmfores. El projecte del CASC ha reproduït part del carregament de dues de les naus que transportaven vi: una primera del segle II aC procedent d'Itàlia, i una altra de finals del segle I aC que venia de Badalona i es dirigia al port de Narbona.
En total, una desena de rèpliques d'àmfores romanes fetes amb ciment massís –per protegir-les de les fortes marees o dels possibles espolis– han estat distribuïdes per la zona de bany de la cala, a una profunditat d'entre 4 i 6 metres i intentant respectar al més fidelment possible el punt on van ser trobades. Es tracta d'una iniciativa pionera a l'Estat que pretén tenir continuïtat els pròxims estius, ampliant el nombre d'exemplars reproduïts i dipositats al fons d'Aiguablava.
A més, a l'octubre es durà a terme una nova excavació per estudiar en profunditat el tercer vaixell, una nau del segle II dC que transportava un carregament d'àmfores bètiques amb oli i tègules.
Comentaris