OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Actualitat

La Diada de Sant Jordi vol ser Patrimoni Immaterial de la Unesco

El Gremi d'Editors assegura que ja s'han iniciat els tràmits per presentar la candidatura

Francina Fortuny
23 de desembre de 2016
Diada de Sant Jordi
Diada de Sant Jordi
La Diada de Sant Jordi es postularà com a Patrimoni Immaterial de la Unesco, segons ha anunciat el president del Gremi d'Editors de Catalunya i president de la Cambra del Llibre, Patrici Tixis, que assegura que "la candidatura té moltes probabilitats d'èxit".

La Cambra del Llibre, que reuneix els editors i també el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, el Gremi de Llibreters i el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica, defineix la tradició de Sant Jordi com una expressió de la cultura que vetlla pels llibres. A més, considera que, en tractar-se d'una celebració més que centenària, mereix un reconeixement internacional.

Aquesta tradició, simbolitzada per la unió del llibre i la rosa, la cultura i l'amor, se celebra cada abril i les seves arrels les trobem al segle XV. Tot i això, no va ser fins als anys vint del segle passat que el llibre es va afegir com a protagonista de la diada. Va ser quan l'escriptor valencià Vicent Clavel i Andrés va proposar a la Cambra del Llibre i al Gremi d'Editors i Llibreters fer una festa per promoure les lletres. Més tard, es va triar el 23 d'abril per celebrar el dia del llibre. Això, amb els anys, ha anat adquirint un to de reivindicació de la cultura catalana, i avui en dia, cada any, per Sant Jordi, els carrers de la ciutat s'omplen de gom a gom amb llibres i roses.

Subscriu-t'hi

Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Els catalans de Felip V

Descobrim qui van ser els homes de negocis més importants de la Catalunya borbònica

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto