QUIN VA SER L'EQUIP DEL RÈGIM?
El SÀPIENS que Florentino no vol que llegeixis
El SÀPIENS que Florentino no vol que llegeixis
Actualitat

La història del disseny a casa nostra, en 250 objectes

El Museu del Disseny amplia el fons de 'Del món al museu', l'exposició permanent dedicada a la història del disseny de producte

4 de juliol de 2019
Tamboret 'Dúplex' de Javier Mariscal
Tamboret 'Dúplex' de Javier Mariscal Museu del Disseny

Una cronologia feta d'objectes. Així podríem definir l'exposició permanent 'Del món al museu. Disseny de producte', un univers d'objectes que mostren l'evolució del disseny a casa nostra i la transformació que aquest ha suposat en la vida de les persones. Amb la incorporació de 36 noves peces, la mostra assoleix els 250 objectes, que són representatius de les etapes més significatives del disseny a Catalunya, des de l'avantguarda del GATCPAC (Grup d'Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l'Arquitectura Contemporània) fins a l'actualitat.

Tres àmbits
L'exposició s'organitza en tres àmbits, que coincideixen amb tres conceptes del disseny: la capacitat dels objectes d’esdevenir una referència, l’exploració dels materials i el reconeixement social que obtenen. El primer àmbit conté prototipus d'èxit, peces capdavanteres que han esdevingut exponents del bon disseny, com el casc 'Closca Helmet' (2016) de Closca Design, pioners en crear el primer casc de bicicleta plegable del món, o un prototip de portasetrills (1961) que Rafael Marquina va pensar per a les seves mítiques setrilleres. Al segon apartat trobem objectes que han aportat innovacions tècniques i materials, com 'Tanka' (1972), un senzill i pràctic dispositiu de tancament dissenyat i fabricat a Barcelona, o la roda aerodinàmica de bicicleta 'HED3' (2005), la que més contrarellotges ha guanyat en la darrera dècada. Finalment, en el tercer àmbit -centrat en el reconeixement oficial i popular de la peça- trobem objectes icònics com el 'Clipper Classic' d'Enric Sardà (1971), el primer encenedor recarregable de plàstic del món.

Entre les 36 peces incorporades recentment a l'exposició, destaquen el tamboret 'Dúplex' de Javier Mariscal (1981), considerat un símbol del disseny gestual espanyol, o el broc 'Aqua Jar' de GR Lab Studio (2005), un pràctic accessori que va ser finalista als Premis Delta d’ADI-FAD (Associació de Disseny Industrial i Foment de les Arts i el Disseny).

Informació pràctica

  • Exposició 'Del món al museu. Disseny de producte'
  • Lloc: Museu del Disseny. Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38.
  • Horari: de dimarts a diumenge, de 10 a 20 h.
  • Preu: 6 € (entrada reduïda, 4 €).


Cliipper MDB 7038 1
L’encenedor Clipper Classic, d’Enric Sardà / Museu del Disseny

Subscriu-t'hi

Portada del número 255 de SÀPIENS (juny 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 255 de SÀPIENS (juny 2023)

El règim contra el Barça

La revista que Florentino no vol que llegeixis

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto