Actualitat

La Universitat de Barcelona analitza la violència com a eina de poder

‘Pensar la violencia’ i ‘(Re)pensar Auschwitz. Filosofía de la violencia y lo siniestro’, cursos per veure l’ús que fa l’Estat modern de la violència com a eina essencial d'estructuració social

12 d'abril de 2018
Entrada al camp de concentració d'Auschwitz
Entrada al camp de concentració d'AuschwitzWikimedia Commons

La violència, el pensament totalitari i l’ús que l’Estat modern en fa com a eina essencial de l’estructuració social. Aquesta és la base dels cursos ‘Pensar la violencia’ i ‘(Re)pensar Auschwitz. Filosofía de la violencia y lo siniestro’, que organitza la Universitat de Barcelona en el marc del projecte Gaudir UB i que impartirà el doctor Antonio Gómez Villar, professor del Departament de Filosofia de la UB.

Tot i que parteixen de la mateixa idea de violència, els dos cursos ofereixen punts de vista diferents i complementaris. El primer concep la violència com una eina bàsica per a l'estructura social i l'analitza, tant la visibile com l'oculta, a través de textos d’autors com Hobbes, Arendt, Baudrillard o Derrida. El curs n'estudia la relació amb el dret i la justícia, amb els totalitarismes del segle XX, amb les actuacions de la policia al carrer, els feminicidis amb les polítiques secundàries que es van introduir arran del clima generat per l'heroïna als 80.

Per la seva banda, ‘(Re)pensar Auschwitz. Filosofía de la violencia y lo siniestro’ se centra en l'holocaust nazi, un dels episodis més monstruosos de la història de la humanitat amb l'objectiu de determinar si un episodi així podria tornar a passar en una societat en la qual encara hi tenen cabuda els pensaments totalitaris.

Informació pràctica

  • 'Pensar la violencia' s'imparteix del 26 d'abril al 28 de juny de 2018, els dijous, de 10 a 12 h. La matrícula es pot fer en aquest enllaç.
  • '(Re)pensar Auschwitz. Filosofía de la violencia y lo siniestro’ s'imparteix del 27 d'abril al 29 de juny de 2018, els divendres, de 10  a 12 h. La matrícula es pot fer en aquest enllaç.
  • Més informació al web de Gaudir UB.

Subscriu-t'hi

Portada Sàpiens 196

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

Portada Sàpiens 196

Mandela guerriller

Els primers anys del jove que va canviar Sud-àfrica

1 any de SÀPIENS + l'Atles Català DE REGAL per 24,90 €

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto