QUIN VA SER L'EQUIP DEL RÈGIM?
El SÀPIENS que Florentino no vol que llegeixis
El SÀPIENS que Florentino no vol que llegeixis
Actualitat

Noves troballes demostren que l'antic nucli dels Prats de Rei dominava la Catalunya interior

La darrera campanya arqueològica ha tret a la llum un conjunt de ceràmica grega de primera qualitat

Carla Galisteo
10 d'octubre de 2013
Prats de Rei
Prats de Rei
El municipi dels Prats de Rei, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, va ser durant l'època ibèrica i fins a l'època romana una de les poblacions més importants de la Catalunya interior. El poblat ibèric de Sikarra va ser un centre rector que dominava el territori, i un punt de confluència de rutes comercials entre la costa i l'interior amb un gran potencial econòmic. A partir de la troballa de les primeres evidències d'aquest fet, l'antiga muralla i un fossat que daten dels segles VI i VII aC, diferents excavacions han localitzat noves proves de la importància de la ciutat.

La darrera campanya arqueològica ha tret a la llum al fossat de la muralla un conjunt complet de ceràmica grega de primera qualitat, provinent d'Atenes. La seva troballa ha demostrat que els pobladors de Sikarra comerciaven amb Grècia a través d'Empúries, i que hi havia una elit que utilitzava aquestes peces com a vaixella de luxe. La primera hipòtesi dels arqueòlegs és que és un dels conjunts ceràmics més importants de Catalunya, després del d'Empúries, tant per la qualitat com per la quantitat.

Amb l'arribada dels romans al voltant dels segles I i II aC els Prats de Rei es va convertir en un dels primers assentaments romans a Catalunya, anomenat Municipium Sigarrensis. Durant els darrers mesos també han sortit a la llum restes d'aquell període, com una sepultura funerària coberta amb un mosaic datada del segle IV, la importància de la qual rau en el fet que només s'han localitzat sis estructures més d'aquesta tipologia a tot Catalunya.

Subscriu-t'hi

Portada del número 255 de SÀPIENS (juny 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 255 de SÀPIENS (juny 2023)

El règim contra el Barça

La revista que Florentino no vol que llegeixis

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto