OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Actualitat

L'art, la Guerra Civil i la memòria històrica s'uneixen a 'La invasión de los bárbaros'

Aquesta peça teatral dirigida per Chema Cardeña podrà veure's fins al 2 de febrer al Teatre Gaudí de Barcelona

29 de gener de 2020
Escena de l'obra 'La invasión de los bárbaros'
Escena de l'obra 'La invasión de los bárbaros' Teatre Gaudí de Barcelona

L'any 2019 es van produir dues efemèrides d'especial rellevància: els 80 anys de la fi de la Guerra Civil i el 200è aniversari de l'obertura del Museo del Prado de Madrid, dos fets històrics que la companyia valenciana Arden ha volgut plasmar en el seu últim muntatge teatral, 'La invasión de los bárbaros'. La peça, dirigida per Chema Cardeña, podrà veure's fins al 2 de febrer al Teatre Gaudí de Barcelona, unes representacions amb què la companyia dóna el tret de sortida a la seva gira nacional.

Un quadre, dues èpoques i quatre protagonistes
'La invasión de los bárbaros' explica dues històries paral·leles, ambdues relacionades amb la defensa de la memòria i la protecció del patrimoni. La primera té lloc l'any 1939, durant els primers mesos posteriors a la guerra i se situa a València, on una jove conservadora del Museo del Prado de Madrid és interrogada i torturada per un tinent franquista. La segona història succeeix, paral·lelament, 70 anys després i té com a protagonista una investigadora i activista que s'entrevista amb l'alcalde d'un poble proper a la capital valenciana per parlar-li d'un tema relacionat amb la memòria històrica.

L'obra deu el seu nom al quadre d'Ulpiano Chueca de 1887 que representa l'entrada dels huns a Roma i que apareix progressivament a l'escenari a mesura que avança la funció, que compta amb la participació d'Iria Márquez, Rosa López, Juan Carlos Garlés i el mateix director, Chema Cardeña. A més, com a activitat complementària, el divendres 31 de gener després de la funció, tindrà lloc un col·loqui amb l'historiador Jordi Barra en què es tractaran els temes que aborda l'obra.

Informació pràctica
 

  • Dates i horari: del 29 de gener al 2 de febrer de 2020. De dimecres a dissabte, a les 20.30 h, i diumenge, a les 19 h.
  • Lloc: Teatre Gaudí Barcelona (C/ Sant Antoni Maria Claret, 120, Barcelona).
  • Preu: 20 €. Anticipades a partir de 10 €.
  • Més informació al web del teatre.

Subscriu-t'hi

Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Els catalans de Felip V

Descobrim qui van ser els homes de negocis més importants de la Catalunya borbònica

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto