Organitzem una xerrada amb sopar inclòs sobre Pompeu Fabra

El periodista Genís Sinca aprofundirà en la figura del filòleg, protagonista del reportatge de portada de la revista SÀPIENS d'octubre, als restaurants Arròs i Peix de Barcelona i Vic

Pompeu Fabra
Pompeu Fabra
25 de setembre del 2018

“Fabra és l’únic català a qui tots els catalans han obeït plenament”, va dir d’ell Josep Pla. Figura crucial en la modernització de la llengua catalana, Pompeu Fabra protagonitza el reportatge de portada de la revista SÀPIENS del mes d'octubre. L'autor d'aquest reportatge, el periodista i escriptor Genís Sinca, oferirà dues xerrades amb sopar inclòs als restaurants Arròs i Peix de Barcelona i Vic, per tal d'aprofundir en la biografia i la trajectòria de Fabra.

Un sopar de descoberta
La primera cita serà al restaurant barceloní, ubicat a la Via Laietana, 13, el dimarts 9 d'octubre, a les 21 h. A Vic, el sopar se celebrarà el dimarts 16 d'octubre, a les 21 h, al carrer de la Riera, 30. Durant la vetllada, Sinca explicarà com Fabra va nodrir el 'Diccionari general de la llengua catalana', conegut popularment com a 'Diccionari Fabra', i com va unificar l’ortografia, depurar el lèxic i fixar la gramàtica del català gràcies, sobretot, al contacte amb la gent del carrer. A l'hora de les postres, el públic podrà intervenir per tal de descobrir altres facetes d'aquest enginyer i filòleg que també es va dedicar a la política i va esdevenir màxim dirigent de l’esport català durant els anys de la República. 

El sopar té un preu de 30 € i les places són limitades. Per fer la reserva, cal que truqueu al 93 797 81 83 (Barcelona) o al 93 883 25 64 (Vic) o envieu un correu electrònic a l'adreça redaccio@sapiens.cat