Subscriu-t'hi
OFERTA ESPECIAL -16%
Subscriu-te ara i gaudeix de tot un any amb un descompte únic!
Subscriu-te ara i gaudeix de tot un any amb un descompte únic!
Actualitat

El Plat Favorit dels Catalans: gastronomia amb història

La sisena edició del concurs organitzat per la revista 'Cuina' està dedicada als plats de festa de Catalunya, uns plats amb molta història que podeu votar a platfavorit.cuina.cat

30 de setembre de 2021
Fins al 20 d'octubre pots votar el teu plat favorit
Fins al 20 d'octubre pots votar el teu plat favorit

Les festes populars que se celebren arreu del territori formen part de la història del nostre país. Moltes d'aquestes celebracions no serien les mateixes sense la gastronomia, sense els plats que les representen. Alguns d'aquests plats són els protagonistes de la sisena edició del Plat Favorit dels Catalans, un concurs impulsat pels companys de la revista Cuina. Des d'avui i fins al 20 d'octubre, podeu votar per un dels següents vint plats de festa que lluitaran per formar part de l'Olimp gastronòmic català, on ja es troben els guanyadors de les edicions anteriors: l'escudella i carn d'olla, el pollastre del Prat, la coradella de Molins de Rei, el cebiche i els cargols.

En aquesta sisena edició del concurs gastronòmic més sorprenent de Catalunya competeixen vints plats, i cadascun està apadrinat per un dels 20 xefs de la revolució gastronòmica que la revista va presentar amb motiu del seu vintè aniversari. Són:
 

  • Sarsuela (David Andrés)
  • Peus de porc amb gambes (Carlota Claver)
  • Suquet de peix (Arnau Bosch)
  • Mandonguilles amb sípia (Adrià Bou)
  • Canelons de pollastre (Àlex Carrera)
  • Ensalada russa (Ferran Cerro)
  • Espatlla de xai al forn (Elisabet Farrero)
  • Braç de gitano de patata (Jordi Coromina)
  • Fricandó (Joseba Cruz)
  • Rodó de vedella amb bolets (Jan Fargas)
  • Conill amb samfaina (Gonzalo Ferreruela)
  • Pollastre rostit (Zhou Mengxin)
  • Macarrons de rostit (Arnau Muñío)
  • Peix al forn (Elisabet Nolla)
  • Bacallà amb panses i pinyons (Moha Quach)
  • Fideuada (Miquel Pardo)
  • Arròs a la cassola (Carles Pérez de Rozas)
  • Ànec amb peres (Martina Puigvert)
  • Garrí al forn (Víctor Torres)
  • Galtes de porc rostides (Pere Venturós)


Com podeu votar?
Entreu a platfavorit.cuina.cat i voteu el plat de festa que us agradi més. En la primera fase del concurs competiran vint plats, deu dels quals passaran a l'última eliminatòria, i finalment només quedaran els quatre finalistes. Podeu votar tants plats com vulgueu a cadascuna de les fases i així us assegureu que el vostre preferit arribarà a la final!

També podeu seguir el concurs a les xarxes amb l'etiqueta #seràunfestí

Subscriu-t'hi

Portada del número 235 de SÀPIENS (octubre 2021)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 235 de SÀPIENS (octubre 2021)

Els nens de Wad-Ras

Investigació SÀPIENS: recuperem la història d’un equip d’educadors que el 1970 va transformar la vida dels menors interns al reformatori

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació Accepto