OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Actualitat

Presentació del llibre 'La muralla romana de Barcino' al Pati Llimona

La investigació d'Alessandro Ravotto ofereix una aproximació decisiva a la història de la muralla de Barcelona i del seu impacte a la ciutat

13 de març de 2023
El Portal del Bisbe, l'únic que s'ha conservat dels quatre que s'obrien a la muralla romana de Barcino
El Portal del Bisbe, l'únic que s'ha conservat dels quatre que s'obrien a la muralla romana de Barcino Getty Images

Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino. Aquest és el nom complet de la colònia que l'emperador August va fundar de nova planta al pla de Barcelona, en una terra amb un gran potencial que faria de la ciutat una urbs privilegiada. Una ciutat emmurallada amb quatre portes i un traçat urbanitzat al voltant dels dos carrers principals, el cardo i el decumanus maximus, que s'encreuaven al fòrum.

La muralla romana, actualment el monument més extens de Barcelona, ha estat decisiva en la història de la ciutat. Així ho explica el llibre La muralla romana de Barcino, una investigació d'Alessandro Ravotto que ofereix una aproximació decisiva al coneixement d'aquesta construcció i de l'impacte que ha tingut sobre la història de la ciutat.

L'obra es presentarà el pròxim dimecres 15 de març, a les 19 h, al Centre Cívic Pati Llimona, en un acte a càrrec de l'autor, Alessandro Ravotto, d'Isabel Rodà de Llanza, catedràtica d'Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigadora de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, i de Joan Roca, director del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA).

Per assistir-hi, cal inscriure-s'hi prèviament a través del web del MUHBA.

Presentació llibre web


Informació pràctica
 

Subscriu-t'hi

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Anatomia d'un cop d'estat

Per què va triomfar l'alçament de Miguel Primo de Rivera?

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto