OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Actualitat

Puigdemont apadrina la ‘Història del periodisme de Catalunya'

L'obra, editada per Sàpiens Publicacions, ha comptat amb l'assessorament de diversos professionals del sector

Redacció
10 de gener de 2017
Puigdemont en un moment de la presentació -  Rubén Moreno
Puigdemont en un moment de la presentació - Rubén Moreno

L'Auditori del Palau de la Generalitat ha acollit la presentació de la ‘Història del periodisme de Catalunya', una obra col·lectiva en tres volums que ha editat Sàpiens Publicacions i que ha coordinat el periodista Francesc Canosa. L'acte va ser apadrinat pel president Carles Puigdemont, que va destacar que el periodisme català sempre ha estat desacomplexadament a l'avantguarda i que al llarg de la història ha sobresortit per la seva qualitat. Sobre l'obra, el president de la Generalitat va afegir que "és una peça que ens mereixem com a país i com a periodistes".

La consellera de la Presidència, Neus Munté, també va prendre la paraula per destacar que "el periodisme és un pilar de la història del nostre país". El director general de Sàpiens Publicacions, Jordi Creus, va recordar que després de la Guerra Civil es van exiliar el 80% dels periodistes catalans i que això va tenir un impacte profund en la societat del segle XX. Creus també va reconèixer que "a qualsevol editor li faria il·lusió encapçalar un projecte com el de la ‘Història del periodisme'". Durant l'acte també van intervenir el coordinador de l'obra, Francesc Canosa; la degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, i el professor i historiador Josep Maria Casasús.

‘Història del periodisme de Catalunya' consta de tres volums il·lustrats amb més de 700 fotografies i ha comptat amb la participació dels principals experts. El primer volum abasta des del segle XVII fins a la Guerra Civil. El segon volum se centra en el període de la dictadura franquista i detalla la censura i la clandestinitat que va viure la professió, així com la importància que va adquirir la ràdio o la pervivència del català. L'últim volum recull el periodisme a Catalunya des de la Transició fins a l'actualitat, amb un èmfasi especial en la normalització de l'ús del català a la premsa i la transformació dels mitjans amb les noves tecnologies.

 

Subscriu-t'hi

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Anatomia d'un cop d'estat

Per què va triomfar l'alçament de Miguel Primo de Rivera?

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto