QUIN VA SER L'EQUIP DEL RÈGIM?
El SÀPIENS que Florentino no vol que llegeixis
El SÀPIENS que Florentino no vol que llegeixis
Actualitat

Shakespeare i Marlowe van escriure junts

L'editorial Oxford University Press publicarà ‘Enric VI' amb la signatura dels dos dramaturgs anglesos

Laura Quero
24 d'octubre de 2016
El segell editorial de la universitat d'Oxford, Oxford University Press, ha anunciat que les properes reedicions de l'obra ‘Enric VI' portaran el nom de Christopher Marlowe, autor de l'època elisabetiana, al costat del de William Shakespeare, el dramaturg més famós de tots els temps.

L'editorial ha pres la decisió després de determinar que la col·laboració de Marlowe és "important i evident" com per canviar l'autoria de l'obra. ‘Enric VI' és, ara per ara, l'única peça reatribuïda, tot i que a Oxford tenen la teoria que Shakespeare treballava conjuntament amb altres autors.

Els acadèmics de la universitat anglesa calculen que 17 de les 44 obres que integren la col·lecció New Oxford Shakespeare van ser escrites amb l'ajuda d'altres escriptors. Aquest fet s'ha pogut investigar gràcies a les noves eines informàtiques i a l'anàlisi de textos.

Tot i així, aquest descobriment no posarà punt final al debat ancestral sobre l'autoria de les obres del bard. De fet, els primers detractors de la hipòtesi no han trigat a aparèixer. "Quan s'estaven escrivint aquestes obres, Marlowe era el dramaturg més famós. ¿Per què col·laboraria amb un escriptor [Shakespeare] que encara no era ningú?, ha sentenciat l'especialista en Shakespeare i professora de la universitat de Warwick Carol Rutter.

Edward de Vere, comte d'Oxford; Francis Bacon; el comte de Derby, i Christopher Marlowe són alguns dels escriptors que han estat proposats com a autors de part o de la totalitat de les obres del dramaturg de Stratford-on-Avon.

Subscriu-t'hi

Portada del número 255 de SÀPIENS (juny 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 255 de SÀPIENS (juny 2023)

El règim contra el Barça

La revista que Florentino no vol que llegeixis

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto