OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Actualitat

Troben nous geoglifs al Perú

Van ser dibuixats a la vall de Chincha fa 2.300 anys, tres-cents abans que les línies de Nazca

Carla Galisteo
8 de maig de 2014
La vall de Chincha, al Perú -  Charles Stanish
La vall de Chincha, al Perú - Charles Stanish
Un equip de científics de l'Institut Cotsen d'Arqueologia de la Universitat de Califòrnia (Estats Units) ha descobert un extens conjunt de geoglifs a la vall peruana de Chincha. Van ser construïts fa 2.300 anys per marcar el solstici d'estiu i altres activitats cerimonials i culturals, tres-cents anys abans que els famosos geoglifs de Nazca.

La investigació ha documentat, en una àrea de 40 quilòmetres quadrats, un total de 71 línies de geoglifs que radien de cinc monticles cerimonials. Tot i que s'assemblen a les línies de Nazca en l'estil, hi ha diverses diferències entre els dibuixos d'ambdues construccions. En la recent troballa no s'aprecien figures d'animals com a Nazca, sinó que gairebé tots els geoglifs són lineals.

Els arqueòlegs creuen que van ser dibuixades per membres de la cultura de Paracas, que va existir entre els anys 800 i 100 aC, i que van servir per a diverses finalitats, des d'astronòmiques fins a socials, com marcar el lloc i el temps de les diverses celebracions de caire comercial, polític i religiós que es duien a terme a l'indret. De fet, l'anàlisi de dos dels monticles, amb forma ovalada, ha determinat que van ser orientats cap a la posició del Sol en el solstici de juny.

La troballa ha estat publicada a la revista científica ‘Proceedings of the National Academy of Sciences'.

Subscriu-t'hi

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Anatomia d'un cop d'estat

Per què va triomfar l'alçament de Miguel Primo de Rivera?

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto