Catalunya

Els càtars a Catalunya

Geolocalitzem la presència càtara al Principat, tot marcant en un mapa poblacions on hi havia 'bons homes' o fundacions de l'orde dominicà

16 de març de 2019

Es diu que el Principat va ser una de les terres d’acollida dels càtars que fugien de la croada occitana. Però en realitat Catalunya va ser molt més que això. La seva conjuntura política i econòmica, l’anticlericalisme creixent i el seu vincle cultural amb Occitània van fer que les prèdiques dels ‘bons homes’ arrelessin amb força a les valls pirinenques. A l’empara de poderosos senyors feudals, aquí es van establir nuclis càtars de gran vitalitat molt abans de la caiguda de Montsegur i l’inici del gran exili.

En el següent mapa us mostrem quina va ser la presència càtara a Catalunya. Hi hem geolocalitzat poblacions amb presència de 'bons homes', fundacions de l'orde dominicà i disposicions de corts on assemblees d'eclesiàstics condemnaven l'heretgia.

Com navegar per l'interactiu
Al mapa, hi ha punts que, d'entrada, no mostren el nom. Per veure'ls, heu de fer 'zoom'.

Subscriu-t'hi

Portada del número 204 del SÀPIENS (març 2019)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família.
Ja som més de 22.000

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto