Francina Quera

 • Comarca

  Andorra
 • Període històric

  1517-1547
 • On vivia

  Engordany

 • Tribunal

  Tribunal de Corts

 • Any(s) del judici

  1529

Francina Quera havia estat assenyalada com a còmplice per Simona Quera, jutjada per bruixa aquell mateix 1529. Francina va acabar confessant haver untat una camisa amb metzines per fer fugir la llet a una dona partera i haver emmetzinat diverses criatures donant-los uns trossos de pa, juntament amb la seva germana Caterina. Després de la primera sessió de turment, Francina va assenyalar altres dones com Joana Boxona, Caterina Riberaigua i Francina Tarrada, àlies 'Sucarranya'.

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 265 del 'Sàpiens'

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi