Simona Quera

 • Comarca

  Andorra
 • Període històric

  1517-1547
 • On vivia

  Puiol del Piu

 • Tribunal

  Tribunal de Corts

 • Any(s) del judici

  1529

Coneixem el cas de Simona Quera a través de les referències contingudes en el judici contra Francina Quera, a qui Simona havia assenyalat com a còmplice durant la seva confessió. La mateixa Francina va acabar confessant sota turment que era bruixa i que na Simona del Pui l'havia instigat a maleficiar una dona amb una camisa emmetzinada, i reconegué també haver col·laborat en l'assassinat de la germana de Simona, na Maria Ballesa del Pui, amb metzines.

 

 

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 266 de 'Sàpiens'

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi