Notícies

Ressò internacional de la resolució aprovada al Parlament gràcies a #NoErenBruixes

La proposta per reparar la memòria de les dones acusades de bruixeria ha tingut un gran ressò en mitjans d'arreu del món

La campanya '#NoErenBruixes, eren dones', als mitjans
La campanya '#NoErenBruixes, eren dones', als mitjans Getty Images

Mitjans d'arreu del món com la BBC, The Guardian i Le Monde s'han fet ressò de la resolució que reconeix totes aquestes dones com a víctimes d'una persecució misògina i que insta el Govern a impulsar-ne accions de desgreuge. 

Dimecres 26 de gener, el Parlament de Catalunya va debratre i aprovar una proposta de resolució per reparar la memòria històrica de totes aquelles dones que van ser acusades i assassinades per bruixeria a Catalunya. Presentada per ERC, JxCat, la CUP i En Comú Podem, la proposta va néixer fruit de la investigació i la campanya 'No eren bruixes, eren dones', impulsada per SÀPIENS el març de l'any passat.

Fem un recull de les publicacions i els programes de ràdio i televisió que n'han fet difusió, a Catalunya i al món.

Digital


Televisió

Telediario TVE (25/01/2022)


Connecticat. La Xarxa (04/02/2022)

 Ràdio

La tarda de Catalunya Ràdio (25/01/2022)


La Ventana. Cadena Ser (25/01/2022)


Más que palabras. Radio Euskadi (29/01/2022)The World (14/02/2022)


Accents d'Éurope. RFI (22/02/2022)Witches of Scotland. Podcast (26/02/2022)

 

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 261 de SÀPIENS (desembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000