OFERTA ESPECIAL -40%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Història medieval

[INTERACTIU] Entrem al Reial Monestir de Santes Creus

A partir d'un dibuix en planta, ens endinsem en totes les estances d'aquesta joia del Cister

Gemma Aguilera (text), Marina Miquel i Dolors Samuell (assessorament)

El Reial Monestir de Santes Creus es fundà el 1150, quan la família Montcada va cedir als monjos un terreny a Cerdanyola del Vallès. El 1158 l’abadia es traslladà a la vall del Gaià i va començar a construir-se l’any 1174. Primer, se’n van erigir l’església i la sala capitular. Després, el primitiu claustre romànic. Finalment, les dependències dels monjos. Juntament amb Poblet i Vallbona de les Monges, el cenobi forma part dels conjunts monàstics de la Ruta del Cister i és un dels més grans i més ben conservats del país. Hi destaquen les tombes reials de Pere el Gran i Jaume II, i la seva esposa Blanca d’Anjou, els únics mausoleus de reis de la Corona d’Aragó que s’han mantingut intactes.

Com navegar per l'interactiu

  • Per navegar per l'interactiu, posicioneu-vos amb el ratolí de l'ordinador sobre la imatge i feu clic sobre els diversos punts que hi apareixeran. En fer-hi clic s'obrirà una finestra amb un text explicatiu.
  • Tot i que sabem que molts ens visiteu des del mòbil, us convidem a visualitzar aquest contingut a l'ordinador i en l'opció de pantalla completa.

 

 

Subscriu-t'hi

Portada del número 261 de SÀPIENS (desembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

Portada del número 261 de SÀPIENS (desembre 2023)

L'assassinat de Carrero Blanco

L'atemptat que va condicionar la Transició

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto